Entuziasmați și plini de speranță, am luat primele raze de soare cu noi și am făcut o vizită Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, mai exact Secției de Cardiologie.

Fusesem informați în urmă cu ceva timp, că secția spitalului deține 150 de paturi, însa niciun aparat Holter de monitorizare cardiacă, funcțional.

Aceste aparate sunt echipamente medicale individuale, ce necesită a fi purtate de pacienți timp de 24-72 de ore, în funcție de recomandarea medicală, pentru detectarea anomaliilor din ritmul lor cardiac. Fiind vitale, pacienții au fost nevoiți să găsească de-a lungul timpului soluții alternative, însă costul privat pentru închirierea unui asemenea aparat este de 250-700 lei. Cum majoritatea persoanelor cu afecțiuni cardiace sunt preponderent vârstnicii, cu posibilități financiare limitate, compania MaxBet a îndrăznit să vină în ajutor, printr-o sponsorizare în valoare de 10.500 euro.

Colegii noștri s-au echipat cu 4 aparate Holter, dar și cu un update al softului Holter GE Healthecare și au bătut la ușa spitalului. Ne-au povestit despre impactul emoțional avut în urma întâlnirii cu medicii din Secția de Cardiologie, care i-au primit cu multă căldură și atenție. ”Pe coridor treceau medici din cadrul Secției de Cardiologie care pur și simplu ne mulțumeau pentru sponsorizare și ne repetau cât de mare nevoie aveau de aceste echipamente”  își amintește unul dintre ei.

Avem curajul să credem într-un viitor mai bun, însă cel mai mult ne dorim să ne educam mai mult în ceea ce înseamnă nu doar responsabilitatea socială, ci în simpla idee de a dărui și a ajuta de fiecare dată când putem.